Eerlijke Blind spreekt Weghorst tegen: 'Dat hoef je ook niet te ontkennen'

4 juli om 17:25

Daley Blind erkent dat Oranje het heeft getroffen qua tegenstanders in de knock-outfase van het EK. Nederland won in de achtste finales overtuigend van Roemenië met 0-3 en staat nu in de kwartfinale tegenover Turkije. Een geduchte tegenstander, maar ook een underdog.

Blind werd tijdens de persconferentie van donderdagmiddag gevraagd naar wat hij vond van een uitspraak van Wout Weghorst. Die stelde dat Oranje ‘gewoon’ drie keer moet winnen en dan is het Europees kampioen. " Als je het zo nuchter bekijkt, dan is het inderdaad nog maar drie potjes en dan ben je er. Maar we weten allemaal dat het niet zo makkelijk ligt", aldus Blind.

"Je moet van binnen ook niet te ver naar voren kijken, maar het per wedstrijd benaderen. Dat is het belangrijkst", vervolgt de meest ervaren speler van de huidige selectie. "Ik denk ook niet dat we in een positie zijn om al vooruit te kijken. Dit wordt een lastige wedstrijd. Na de poulefase hebben we het natuurlijk getroffen qua tegenstanders die we konden krijgen. Dat hoef je ook niet te ontkennen."

Nederland – Turkije begint zaterdagavond om 21.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn. De winnaar van dat duel speelt in de halve finale tegen Engeland of Zwitserland.