Franse kranten zien enkel de overwinning: 'Schaakspel, maar de nacht zal warm zijn

Franse kranten zien enkel de overwinning: 'Schaakspel, maar de nacht zal warm zijn'

6 juli om 08:46

Frankrijk wist vrijdagavond ten koste van Portugal de halve finale van het Ek te bereiken. De Franse kranten zijn in een feeststemming en VoetbalNieuws zet ze op een rij.

Te beginnen bij L’Équipe. Zij zagen Frankrijk na penalty’s de overwinning uit het vuur halen en zijn dolblij. 'De spelers van Didier Deschamps, die tijdens dit EK nog altijd weinig aanvallend efficiënt zijn, verzekeren op zijn minst de essentie met een ticket voor de halve finales tegen Spanje. Nog steeds zonder ook maar één doelpunt in open spel in de wedstrijden te hebben gescoord.' Het medium spreekt over een 'bitter duel' en een 'schaakspel vol terughoudendheid'.

'De nacht zal warm en mooi zijn'

'Voor het eerst sinds 1998 won het Franse team vrijdagavond een strafschoppenreeks in de kwartfinales van het EK. Met een beetje onzorgvuldigheid, vertrouwen en dankzij de inbreng van de doelman kwamen ze als overwinnaar uit dit duel tevoorschijn', schrijft Le Parisien.

Le Figaro spreekt over geluk. 'En het gaat maar door. Na als tweede te zijn geëindigd in groep D en België te hebben veroverd (1-0) in de achtste finales, hebben Les Blues Portugal vrijdag in Hamburg in kwartfinales naar huis gestuurd. De 8.000 in Hamburg aanwezige Franse supporters schuwden hun vreugde vrijdagavond niet. De nacht zal warm en mooi zijn.'

In menig krant werd Mike Maignan gekozen tot de man van de avond. De keeper wist zijn doel schoon te houden en krijgt volop lof. 'Dit is een XXL-wedstrijd van de Les Blues-doelman. Zijn reddingen zorgden ervoor dat Les Blues in de wedstrijd bleef, met een beslissende redding op de inzet van Bruno Fernandes', schrijft Foot Marcato. 'Mike Maignan, de auteur van verschillende belangrijke reddingen zorgt ervoor dat Portugal is uitgeschakeld', schrijft L’Équipe die de doelverdediger een 8 geeft. Kylian Mbappé, die wederom geen indruk kon maken, krijgt een 2.