Vermoedelijke opstelling Portugal: Ronaldo opnieuw in de spits tegen Frankrijk

 Vermoedelijke opstelling Portugal: Ronaldo opnieuw in de spits tegen Frankrijk
5 juli om 15:45
Laatste update: 5 juli om 15:45

Portugal bereidt zich voor op een spannende kwartfinale tegen Frankrijk in het EK 2024. Na een zenuwslopende overwinning op Slovenië in de achtste finales, waarbij strafschoppen de doorslag gaven, is de ploeg van Roberto Martinez klaar om het op te nemen tegen Les Bleus. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Portugal met je door!

Vermoedelijke opstelling Portugal

Roberto Martinez kan beschikken over een volledig fitte selectie voor de clash met Frankrijk. Ondanks zijn 39 jaar blijft Cristiano Ronaldo de onbetwiste aanvoerder en spits van de Selecao. In de wedstrijd tegen Slovenië miste Ronaldo een strafschop in de verlenging, maar hij herstelde zich door te scoren in de beslissende shootout. Met de wetenschap dat dit zijn laatste EK zal zijn, is Ronaldo vastberaden om zijn stempel te drukken op deze wedstrijd.

Het lijkt erop dat Martinez zijn beproefde opstelling niet veel zal veranderen. Diogo Costa, de held van de strafschoppenreeks tegen Slovenië, zal opnieuw onder de lat staan. Voor de verdediging kiest Martinez waarschijnlijk voor João Cancelo, Ruben Dias, Pepe en Nuno Mendes. Op het middenveld zullen João Palhinha en Vitinha de verdedigende taken op zich nemen, terwijl Bernardo Silva, Bruno Fernandes en Rafael Leão voor de creatieve impulsen zullen zorgen.

Martinez heeft opties zoals Diogo Jota en Francisco Conceição als aanvallende reserves, maar het is onwaarschijnlijk dat zij in de basis zullen starten. Met een sterke en talentvolle selectie is Portugal goed voorbereid op de uitdaging die Frankrijk biedt.

Vermoedelijke opstelling Portugal: Costa; Cancelo, Dias, Pepe, Mendes; Palhinha, Vitinha; Silva, Fernandes, Leao; Ronaldo.

De wedstrijd Portugal - Frankrijk wordt vrijdag 5 juli 2024 gespeeld in het Volksparkstadion in Hamburg en begint om 21.00 uur. De wedstrijd is live te zien op NPO 1.