Waar en hoe laat wordt Portugal - Frankrijk op het EK 2024 uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Portugal - Frankrijk op het EK 2024 uitgezonden?
5 juli om 20:27
Laatste update: 5 juli om 20:27

Portugal en Frankrijk staan vrijdag tegenover elkaar in een spannende kwartfinale van het EK 2024. De wedstrijd wordt gespeeld in het historische Volksparkstadion in Hamburg. Beide teams hebben een uitdagende weg afgelegd om deze fase te bereiken, en de verwachtingen zijn hooggespannen. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Portugal - Frankrijk kijken

Portugal eindigde als eerste in een poule met Turkije, Georgië en Tsjechië en wist vervolgens Slovenië te verslaan na een zenuwslopende strafschoppenserie in de achtste finales. Hoewel Cristiano Ronaldo een strafschop miste in de verlenging, maakte hij dit goed door in de serie wel te scoren. Diogo Costa speelde een cruciale rol door drie strafschoppen te stoppen.

Frankrijk daarentegen werd tweede in een poule met Nederland, Oostenrijk en Polen en versloeg België met 1-0 in de achtste finales. Beide ploegen hebben bewezen dat ze onder druk kunnen presteren, wat deze kwartfinale extra spannend maakt. De winnaar van het duel speelt in de halve finale tegen Spanje of gastland Duitsland. In 2016 stonden Portugal en Frankrijk tegenover elkaar in de finale. Destijds won Portugal met 1-0.

Wanneer spelen Portugal en Frankrijk tegen elkaar?

Portugal - Frankrijk begint vrijdag 5 juli om 21.00 uur en is live te volgen op NPO 1. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.