Spaanse media komen met zorgwekkende blessure-update over Frenkie de Jong

Spaanse media komen met zorgwekkende blessure-update over Frenkie de Jong

4 juli om 18:45

Frenkie de Jong kampt met ernstige enkelproblemen. Na het mislopen van het EK lijkt ook de voorbereiding met FC Barcelona op de tocht te staan. De middenvelder, die al maanden met blessures worstelt, voelt  volgense Spaanse media nog steeds pijn in zijn enkel.

Volgens het Catalaanse Diari ARA zijn de problemen in de syndesmose van De Jongs enkel moeilijk te behandelen en te voorkomen dat ze chronisch worden. De blessures hielden hem al van het EK 2024, en nu is er vrees dat hij ook de voorbereiding met Barcelona moet missen. Ronald Koeman, bondscoach van Oranje, uitte eerder al kritiek op de manier waarop Barcelona De Jongs blessure vorig seizoen heeft aangepakt.

De Jongs problemen begonnen vorig seizoen in september en laaiden opnieuw op in maart. In de Clásico tegen Real Madrid op 21 april moest hij voor rust vervangen worden vanwege een nieuwe enkelblessure. Ondanks pogingen om fit te worden voor het EK, werd hij uiteindelijk niet opgenomen in de selectie van Koeman. Op 21 april raakte hij opnieuw geblesseerd in de wedstrijd tegen Real Madrid. Deze blessure zorgde ervoor dat De Jong niet kon deelnemen aan het EK 2024.

De huidige blessure is niet operatief op te lossen, waardoor het herstelproces onzeker blijft. Koeman en de medische staf van Barcelona zijn bezorgd over de lange termijn gevolgen. De club overweegt zelfs zijn toekomst, omdat een verkoop een optie kan zijn om geld binnen te halen, mocht hij niet op tijd herstellen.

De Jongs contract bij Barcelona loopt nog tot 2026, en met zijn 27 jaar zit hij op een cruciaal punt in zijn carrière. De club staat voor een dilemma: zijn contract verlengen of hem verkopen voor een hoog bedrag. Ondertussen blijven de zorgen over zijn fysieke gesteldheid groot, met een onzekere toekomst voor zowel de speler als de club.