Nieuws

Mogelijk direct slecht nieuws voor Wijnaldum van Galtier: 'Selectie moet kleiner'

Mogelijk direct slecht nieuws voor Wijnaldum van Galtier: 'Selectie moet kleiner'

05-07-2022 16:26
4

Eén van de doelen van kersvers Paris Saint-Germain-trainer Christoph Galtier is het inkrimpen van de selectie. Mogelijk heeft die beslissing gevolgen voor Georginio Wijnaldum. Van een eventueel afscheid van Neymar is wat hem betreft geen sprake, zo benadrukt de Fransman.

Eerder op de dinsdag werd Mauricio Pochettino ontslagen, waarna Galtier als zijn opvolger werd gepresenteerd. "Om spelers gelukkig te maken, moet de selectie worden verkleind", was hij direct duidelijk op zijn eerste persconferentie. "Ik ben een coach die zijn spelers graag aan het werk ziet. We kunnen niet te veel spelers hebben die ongelukkig zijn omdat ze niet aan spelen toekomen. We moeten de juiste balans zien te vinden."

Neymar werd in de afgelopen weken in verband gebracht met een transfer, omdat zowel de beleidsbepaler als de speler zelf ontevreden zou zijn. "Welke trainer zou niet zo'n speler in zijn team willen hebben? Ik weet precies wat ik van hem ga verwachten. Ik ga met hem praten en naar hem luisteren. Maar ik wil dat hij blijft. Voor ons is het altijd beter om een speler van zo'n kaliber te hebben", aldus Galtier.