Nieuws

'Iedereen heeft wel eens een dip, dus dat heb ik in mijn achterhoofd gehouden'

'Iedereen heeft wel eens een dip, dus dat heb ik in mijn achterhoofd gehouden'

05-07-2022 13:31

Mitchell van Bergen kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste seizoen in Frankrijk. De aanvaller van Stade Reims kende wat aanpassingsproblemen, maar voelt zich nu helemaal op zijn plek in de Ligue 1.

Van Bergen maakte afgelopen zomer voor zo'n twee miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Stade Reims. De pijlsnelle aanvaller vond het best lastig om zijn geliefde Nederland achter zich te laten. "Het is niet niks om ineens naar het buitenland te gaan: een nieuwe club, een nieuw land, een nieuwe omgeving, een andere taal, op jezelf wonen... Alles is anders", zegt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het sportief aanpassen vind ik meestal niet zo moeilijk, het is echt de omgeving die wennen is."

De Nederlandse aanvaller kijkt terug op een 'wisselvallig' seizoen. "Ik was de tweede spits, een hele nieuwe positie voor me", zegt hij. "En de competitie is totaal anders dan de Eredivisie. De ene keer speelde ik wel, dan weer niet. Mentaal vind ik mezelf heel sterk en ik trek mezelf ook niets aan van wat anderen vinden. Iedereen heeft wel eens een dip, dus dat heb ik in mijn achterhoofd gehouden. Er is een periode geweest dat ik het even moeilijk had, maar daar ben ik best snel uitgekomen."

Van Bergen verwacht dat hij komend seizoen 'gewoon' nog lekker in Reims zal voetballen. "Als het goed is blijf ik, al weet je nooit hoe het gaat lopen in de voorbereiding. Ik ben er eigenlijk niet zo mee bezig. Ik focus me gewoon lekker op Reims en moet hier gewoon slagen."