Hierom kan Spanje in theorie een boete krijgen als Yamal maandagavond speelt

Hierom kan Spanje in theorie een boete krijgen als Yamal maandagavond speelt
24 juni om 15:08
Laatste update: 24 juni om 16:04

Spanje kan een boete krijgen als Lamine Yamal maandagavond tegen Albanië speelt. Duitse regels verbieden jongeren onder de achttien om na 20.00 uur te werken, wat Yamal in gevaar brengt. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe dat in elkaar steekt.

Spanje riskeert boete bij inzetten Lamine Yamal

De zestienjarige Lamine Yamal is een vaste waarde in het Spaanse elftal op het EK 2024. Hij startte de eerste twee wedstrijden en speelde sterk. Yamal zal waarschijnlijk ook in de derde wedstrijd tegen Albanië aan de aftrap verschijnen. De wedstrijd begint om 21.00 uur, wat betekent dat hij na 23.00 uur nog bezig kan zijn met douchen en mediaverplichtingen, wat de Duitse wetgeving schendt.

Spanje riskeert hierdoor een boete van 30.000 euro. Een Duitse arbeidsexpert stelde in BILD echter gerust dat autoriteiten tot nu toe nooit actie hebben ondernomen tegen dergelijke overtredingen in de sport. Ondanks dit risico is Spanje al verzekerd van groepswinst, waardoor bondscoach Luis de la Fuente kan overwegen om Yamal rust te geven. Spanje en Duitsland kunnen elkaar in de kwartfinale treffen, een wedstrijd die om 18.00 uur zou beginnen, waardoor dit probleem vermeden wordt.