Tom de Graaff verruilt Ajax voor FC Utrecht

Talentvolle Ajax-doelman (19) tekent bij FC Utrecht tot medio 2027

19 juni om 20:45

FC Utrecht heeft zich weten te verzekeren van de handtekening van Tom de Graaff. De keeper slaat na negen jaar de deuren van Sportpark De Toekomst achter zich dicht. Het negentienjarige talent tekent een contract voor drie seizoenen in de Domstad.

Het contract van De Graaff loopt tot medio 2027, met een optie tot nog één jaar. Vanaf het eerste moment zal hij zichzelf gaan melden in de hoofdmacht van FC Utrecht. Eerder sijpelde de transfer al door volgens informatie van Voetbal International. "Super blij en een opluchting dat het nu eindelijk rond is", zegt de keeper op de clubwebsite.

"Ik denk dat het een prachtige club is", vervolgt de nieuwe sluippost. "Ik denk dat ik een keeper ben die sterk is op de lijn en moet het van mijn reflexen hebben. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk kan laten zien dat ik klaar ben om hier in dit prachtige stadion te kunnen spelen."

De Graaff speelde sinds 2015 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte de afgelopen jaren de stap naar het betaalde voetbal. In de afgelopen twee seizoenen keepte hij in totaal veertig duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In de winter mocht hij nog bij Ajax 1 aansluiten tijdens het trainingskamp in Zuid-Spanje. In Utrecht hoopt hij op den duur de eerste doelman te worden. Met Vasilios Barkas, Mattijs Branderhorst, Andreas Dithmer en Thijmen Nijhuis zit Utrecht breed in de doelmannen, al gaat het contact van Barkas en Branderhorst het laatste jaar in.