Dortmund anticipeert op vertrek Terzic met aanstellen oud Feyenoord-target Sahin

Nuri Sahin is de opvolger van de bij Borussia Dortmund vertrokken Edin Terzic
14 juni om 16:50
Laatste update: 14 juni om 16:58

Nuri Sahin is de opvolger van de bij Borussia Dortmund vertrokken Edin Terzic. De Turkse oefenmeester stond nog in de belangstelling van Feyenoord, maar zij gingen uiteindelijk met Brian Priske aan de haal. Sahin schuift nu als assistent-trainer door naar het eerste van Dortmund.

Terzic kondigde donderdag zijn vertrek aan bij Dortmund. De twee partijen zeiden elkaar in goed overleg vaarwel. Lang heeft een het niet geduurd voordat de opvolger zich aandient bij Die Schwarzgelben. De 35-jarige Sahin wordt doorgeschoven.

"Het is voor mij een grote eer om coach te zijn van Borussia Dortmund. Ik wil alle verantwoordelijken bij de club bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld", begint Sahin op de clubwebsite van Dortmund. "Ik kijk enorm uit naar mijn rol bij BVB. Vanaf dag één zullen we er met veel energie en grote passie alles aan doen om het maximaal mogelijke succes te behalen."

De naam van Sahin is in Nederland een bekende. De voormalig speler van onder meer Liverpool en Real Madrid werd aan Feyenoord gelinkt. De Rotterdammers kozen uiteindelijk voor Priske, die voor drie jaar tekende in De Kuip.