Update: Terzic kondigt in videoboodschap vertrek als Dortmund-coach aan

Verrassend nieuws uit Duitsland: 'Dortmund-coach Terzic biedt ontslag aan'
13 juni om 13:00
Laatste update: 13 juni om 13:00

Edin Terzic heeft zijn ontslag aangeboden als trainer van Borussia Dortmund. Dat nieuws werd woensdagmiddaag verrassend naar buiten gebracht en even later bevestigd door de club in een videoboodschap van de trainer, die de club dit seizoen naar de finale van de Champions League leidde.

Terzic en de clubleiding van Dortmund spraken de afgelopen dagen met elkaar. Onder zijn leiding presteerde het team zeer wisselvallig, wat vermoedelijk tot ontevredenheid leidde bij fans en de directie. Dortmund haalde voor het eerst sinds elf jaar weer de finale van het grootste Europese clubtoernooi, maar eindigde als vijfde in de Bundesliga en werd in de beker al vroeg uitgeschakeld door VfB Stuttgart.

De besloten vergadering die gaande was, ging over de toekomst van Terzic. Opmerkelijk was de aanwezigheid van assitent-trainer Nuri Sahin én juridisch adviseur Robin Stenden. Dat suggereert dat er juridische stappen werden overwogen. Uit onderstaande videoboodschap blijkt echter dat beide clubs er in goede saamhorigheid uit zijn gekomen.