'Ten Hag blijft ook volgend seizoen trainer van Manchester United'

'Ten Hag blijft ook volgend seizoen trainer van Manchester United'

11 juni om 23:20
Laatste update: 11 juni om 23:38

Na wekenlange onzekerheid weet The Athletic het zeker: Erik ten Hag blijft bij Manchester United. Ondanks de vele namen die afgelopen weken de revue passeerden lijkt Ten Hag ook volgend seizoen aan het roer te staan bij The Red Devils.

Ten Hag kende met Manchester United een zeer wisselvallig seizoen. In de Premier League blameerde United zich en werd de ploeg achtste. Dat betekende de laagste eindklassering ooit voor de club uit Manchester. Wel wist Ten Hag beslag te leggen op de FA Cup door in de finale stadsgenoot en aartsrivaal Manchester City te verslaan. Het seizoen werd door de nieuwe clubleiding geëvalueerd en lange tijd werd gedacht dat volgend seizoen een andere hoofdtrainer voor de groep zou staan. 

Onder andere Graham Potter, Thomas Tuchel en Mauricio Pochettino werden veelvuldig met de functie van hoofdtrainer bij United in verband gebracht. Volgens The Athletic heeft Ten Hag het bestuur echter toch kunnen overtuigen voor een langere samenwerking.

Ten Hag heeft in Manchester een verbintenis tot medio 2025. De voormalig Ajax-trainer zou nu zelfs met de club in onderhandeling zijn om dit contract te verlengen. Volgens The Athletic heeft de trainer dinsdag met de clubleiding om tafel gezeten. Beide partijen zouden daar de intentie hebben uitgesproken om langer met elkaar door te willen.

Komend seizoen wordt voor Ten Hag zijn derde seizoen op Old Trafford. In zijn eerste seizoen wist de oefenmeester beslag te leggen op de League Cup en wist Champions League-voetbal veilig te stellen. Het afgelopen seizoen verliep voor Ten Hag een stuk stroever, wat voor een groot deel te wijten was aan de vele blessures waar United mee te kampen had.