'Ajax-flop heeft transfer te pakken en blijft actief in de Ligue 1'

'Ajax-flop heeft transfer te pakken en blijft actief in de Ligue 1'

11 juni om 20:36

Georges Mikautadze zet zijn carrière voort bij AS Monaco, meldt L'Équipe. De Georgiër vertrok vorig jaar van FC Metz naar Ajax, maar kon daar geen indruk maken. In januari keerde hij op huurbasis terug naar Metz, dat vervolgens de koopoptie lichtte. Door degradatie naar Ligue 2 besloot Metz hem echter direct door te verkopen.

Maandagavond bevestigde Mikautadze dat hij ook na de zomer in Frankrijk blijft spelen. In 2023 vertrok hij voor zestien miljoen euro van Metz naar Ajax, waarna Ajax hem begin 2024 weer terugstuurde naar Metz. Mez lichtte de koopoptie van dertien miljoen euro en nam de Georgiër definitief over van de Amsterdammers. De degradatie van Metz zorgde ervoor dat hij direct weer verkocht werd en hij speelt volgens L'Équipe volgend seizoen in Monaco.

Mikautadze wilde voor het EK in Duitsland duidelijkheid over zijn toekomst. Clubs als RC Lens, Stade Rennes en Olympique Lyon hadden interesse, maar de spits koos voor een overstap naar Monaco. "Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de omstandigheden waren niet goed voor mij om te slagen," zei Mikautadze in april over zijn tijd bij Ajax. Zijn management denkt dat hij bij Monaco wel zal uitblinken: "Met Monaco zijn alle vakjes aangevinkt."

Met de nummer twee van Frankrijk, die ongeveer twintig miljoen euro betaalt aan Metz, zal Mikautadze komend seizoen in de Champions League te zien zijn.