De turbulente 24 uur van Ian Maatsen: 'De knop ging gelijk om'

Moeder van Ian Maatsen reageert op oproep Oranje
11 juni om 19:00

Ian Maatsen was maandag nog op vakantie op een Grieks eiland, dinsdag moest hij als de wiedeweer zijn spullen pakken om zich te melden bij Oranje. Het had weinig gescheeld of Maatsen was zonder voetbalschoenen afgereisd naar Duitsland. In het Algemeen Dagblad blikt de moeder van de verdediger terug op de turbulente 24 uur. 

Maatsen kreeg een onverwacht telefoontje van de KNVB met de vraag of hij zich wilde melden voor het EK, nadat Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong geblesseerd waren uitgevallen. Maatsen was op vakantie op Mykonos en moest snel naar Dortmund vliegen, zijn woonplaats. Zijn voetbalschoenen lagen echter nog bij zijn ouders in Vlaardingen. Wendy Maatsen, zijn moeder, vertelt: "Ian had zijn spullen bij ons achtergelaten. Dat doet hij wel vaker als hij vanuit ons op vakantie gaat. Maar nu moest er snel worden gehandeld."

Zijn ouders zaten dinsdagochtend om 7.00 uur in de auto richting Duitsland, met de voetbalschoenen van Maatsen. De verdediger pakte vervolgens zelf een taxi naar Wolfsburg, waar hij nu met de Oranje-selectie verblijft. "Ian zei: mam, ik had het niet meer verwacht, maar nu ik toch het EK kan meemaken gaat de knop gelijk om. Ik heb er zin in en hoop mijn debuut in Oranje te kunnen maken", aldus Wendy Maatsen.

Het seizoen van Ian Maatsen was al bijzonder. Hij bereikte de Champions League-finale, miste aanvankelijk het EK, maar maakt nu toch deel uit van de selectie. "Onze eigen zomerplanning staat ook totaal op zijn kop. Maar we stappen komend weekeinde met alle plezier weer in de auto naar Duitsland. Dan op naar Hamburg", besluit Wendy Maatsen.