'De Ligt kan vertrekken bij Bayern München: club al akkoord met vervanger'

Matthijs de Ligt kan vertrekken bij Bayern München
11 juni om 09:45

Matthijs de Ligt kan na het Europees Kampioenschap in Duitsland hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een nieuwe werkgever. Bayern München wil de Nederlander verkopen vanwege zijn hoge salaris. Ook zou de club al rond zijn met een mogelijke vervanger.

'De Ligt, is kandidaat voor verkoop bij FC Bayern deze zomer. Het is besloten zoals vorige week onthuld en nu opnieuw bevestigd', schrijft Sky Sport Deutschland-journalist Florian Plettenberg op X. 'Een verrassende beslissing, maar Bayern heeft inkomsten nodig en de 24-jarige heeft een hoge marktwaarde. Bovendien willen ze besparen op zijn hoge salaris.'

Daarbij zou Der Rekordmeister volgens de journalist ook al rond zijn met een vervanger. 'Jonathan Tah zou De Ligt vervangen. Er is een mondelinge overeenkomst over een contract tot medio 2029. De onderhandelingen met Leverkusen zullen binnenkort van start gaan. Ook is Bayern geïnteresseerd in Levi Colwill.'

Van de 34 competitiewedstrijden die De Ligt dit seizoen had kunnen spelen, kwam hij er 22 in actie. Hij scoorde tweemaal en pakte vijf gele kaarten. Medio 2022 maakte hij de overstap van Juventus naar Duitsland en hij staat nog tot 2027 onder contract in München. Op Transfermarkt.com vertegenwoordigd De Ligt een waarde van 65 miljoen euro.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!