Van de Kuit trekt zich terug rondom overname Vitesse

Van de Kuit trekt zich terug rondom overname Vitesse: "Ze hebben de kans gehad"

11 juni om 07:59

Michael van de Kuit zal zich definitief niet meer bezighouden met een mogelijke overname van Vitesse. De eigenaar van GelreDome ligt al lange tijd in de clinch met de Arnhemse club en heeft besloten niet 'in een financieel drama te stappen'.

Van de Kuit laat in gesprek met De Gelderlander weten niet meer verder te willen met Vitesse. De club degradeerde het afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie en er dreigt zich nog altijd een financiële nachtmerrie af te spelen. De club is haar toekomst nog niet zeker, maar Van de Kuit weet wel dat hij niet gaat instappen.

"Vitesse heeft de kans gehad, maar er niets mee gedaan", aldus Van de Kuit. "Ik heb er tabak van. Partijen kunnen nu een bod uitbrengen op Vitesse, maar er is geen financieel onderzoek naar de club mogelijk. Of een achtergrondanalyse. Dat is geen zakendoen." Vitesse geeft geïnteresseerden tot woensdag de tijd een bod uit te brengen, maar Van de Kuit zal daar niet aan deelnemen.

Volgens de stadioneigenaar is het beleid bij de club ronduit belabberd. "Er worden bakken uitgegeven aan commissarissen, managers en een nieuwe trainer. En dat in een crisis. Vitesse is een bedrijf dat tegen een faillissement vecht en dat tegelijkertijd wordt belast met allemaal bestuurders met forse salarissen. Als zakenman zie ik dit helemaal misgaan. Er liggen enorme schulden én dan komen er nog tekorten voor de komende seizoenen bij. Van 6 miljoen per jaar. Financieel is de club dan dus kapot", besluit Van de Kuit. Eerder trok investeerder Maasbert Schouten zich al terug.