Deze speler lijkt de plek van Frenkie over te nemen op het EK met Oranje

Deze speler lijkt de plek van Frenkie over te nemen op het EK
11 juni om 07:03
Laatste update: 11 juni om 08:25

Met de blessures van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners lijkt het erop dat bondscoach Ronald Koeman een extra speler gaat oproepen voor het EK in Duitsland. Welke voetballer heeft de grootste kans om de plek van Frenkie in te nemen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Deze speler lijkt de plek van Frenkie in te nemen bij Oranje op het EK

Het ziet ernaar uit dat niemand minder dan Ian Maatsen opgeroepen zal worden om zich op het laatste moment bij Oranje te melden. Het werd maandagavond bekend dat Frenkie niet op tijd hersteld zal zijn voor het EK en daarmee opent zich een plek bij Oranje. Maatsen speelde dit seizoen de Champions League-finale én werd opgenomen in het CL-elftal van het seizoen, maar de linksback viel af voor de definitieve selectie van Oranje. 

Maatsen kan naast zijn linksbackpositie ook op het middenveld spelen en alles wijst er nu op dat de verdediger van Borussia Dortmund zich mag gaan melden in Zeist. In Duitsland ontstond de afgelopen tijd al enige ophef over het feit dat Maatsen niet in de definitieve selectie van Oranje terecht was gekomen. 

Update: Voetbal International meldt op dinsdagochtend dat Ian Maatsen inderdaad de vervanger wordt van Frenkie de Jong op het EK in Duitsland.