Zeer slecht nieuws voor Oranje: De Jong mist EK definitief

Frenkie de Jong mist het EK
10 juni om 22:45

Frenkie de Jong zal volgens Voetbal International het volledige EK aan zich voorbij moeten laten gaan. De blessure van de middenvelder heelt niet snel genoeg. De afgelopen dagen trainde De Jong wel weer mee met het Nederlands elftal.

'Frenkie de Jong gaat niet met Oranje mee naar het EK in Duitsland', schrijft VI. 'De middenvelder trainde de afgelopen dagen wel mee, maar nu blijkt dat zijn enkelgewricht onvoldoende herstelt van de inspanningen. De Jong richt zich nu op het nieuwe seizoen met zijn club Barcelona.' Niet veel later bevestigde ook de KNVB zijn blessure.

Ronald Koeman gaf De Jong een speciale status richting het eindtoernooi. Waar alle andere spelers fit moesten zijn mocht de Barça-middenvelder geblesseerd aansluiten. De hoop was dat hij snel genoeg zou herstellen en zou spelen in de groepsfase. Met de afgelopen trainingen leek dat ook te gaan gebeuren, maar niets bleek minder waar.

Het is een nieuwe klap voor Oranje, want in de warming-up van het duel met IJsland viel ook Teun Koopmeiners geblesseerd uit. De middenvelder van Atalanta zou in de basis starten, maar voelde aan zijn lies. Jerdy Schouten was zijn vervanger en het is nog onduidelijk hoe ernstig zijn blessure is.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!