Milik mist het EK in Duitsland door een blessure

Dit zegt voormalig Ajacied Milik over het missen van het EK door een blessure

11 juni om 16:40
Laatste update: 11 juni om 16:40

Arkadiusz Milik mist het EK voetbal in Duitsland. De spits van Polen kan door een blessure niet deelnemen aan het toernooi en zal het op 16 juni dus niet gaan opnemen tegen Nederland. De Poolse spits heeft voor het eerst gereageerd op zijn blessure. VoetbalNieuws.nl neemt zijn uitspraken met je door.

De dertigjarige Milik raakte vrijdag geblesseerd in de oefenwedstrijd van Polen tegen Oekraïne. Hij moest al na vijf minuten het veld verlaten. "Dit is een heel moeilijke tijd voor mij", schrijft Milik op Instagram. "Blessures horen bij sport, maar er is geen manier om je erop voor te bereiden"

Milik speelde tot nu toe 73 interlands voor Polen en scoorde daarin zeventien keer. De aanvaller van Juventus had hoge verwachtingen van het EK, maar moet nu toekijken vanaf de zijlijn. "Het spijt me heel erg dat ik niet voor mijn land kan spelen en het team kan helpen om onze doelen te bereiken," aldus Milik. Milik waardeert de steunbetuigingen die hij heeft ontvangen na zijn blessure. "Die steun betekent veel voor mij. Nu wens ik het team veel succes op het EK. We hebben geweldige spelers, laten we hen steunen tijdens het toernooi"

Polen speelt volgende week zondag tegen Oranje. Bondscoach Ronald Koeman is voorbereid op de afwezigheid van Milik. Na de wedstrijd tegen Nederland volgen nog duels tegen Frankrijk en Oostenrijk.