Dit schrijven de nationale sportkranten over Oranje-tegenstander Polen

Dit schrijven de nationale sportkranten over Oranje-tegenstander Polen

8 juni om 09:40

Volgende week zondag staan Polen en Nederland tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van de groepsfase van het EK 2024. In een vriendschappelijke wedstrijd als laatste voorbereiding op het toernooi heeft Polen Oekraïne vrijdagavond overtuigend met 3-1 verslagen. Verschillende kranten geven hun visie op het Poolse elftal. VoetbalNieuws.nl vat de belangrijkste opinies voor je samen!

Poolse sportkranten over Polen - Oekraïne

Przegląd Sportowy prees de prestaties van enkele spelers, met speciale aandacht voor debutanten. 'Polen versloeg Oekraïne met 3-1, en enkele van onze spelers lieten zich van hun beste kant zien. Ondanks het gunstige resultaat waren er ook spelers die onder de verwachtingen presteerden. Een van de debutanten had echter een uitstekende wedstrijd.' Sebastian Walukiewicz, die voor het eerst speelde onder coach Michał Probierz, maakte indruk met de openingstreffer.

Gazeta Wyborcza benadrukte de spannende aard van de wedstrijd en de impact van de overwinning op de Poolse fans. 'In eerste instantie zagen we opnieuw een duidelijk teken van het verlies van vertrouwen van de supporters in het nationale team. De tribunes waren bijna leeg, met meer dan achtduizend onverkochte tickets, wat in het Nationale Stadion zeer zeldzaam is.' Ze beschreven de wedstrijd als een aaneenschakeling van gebeurtenissen. 'En toen versnelde de werkelijkheid, explosie na explosie, het ging zoals in een actiefilm.'

'We zouden ons weer een beetje optimisme kunnen veroorloven'

Ondanks de overwinning is de sfeer rondom het Poolse elftal gemengd. Gazeta Wyborcza wijst op een voorzichtige optimistische verwachting. 'Als we op basis van de gebeurtenissen van vrijdagavond – zonder rekening te houden met de context – zouden moeten voorspellen wat we zullen zien tijdens het EK 2024, dan zouden we ons weer een beetje optimisme kunnen veroorloven.' Ze benadrukken echter dat de voorbereiding niet zonder uitdagingen is verlopen. 'Het team wordt omgeven door een martelende stilte, een teken dat de supporters hun geduld hebben verloren na de teleurstellende resultaten van de afgelopen anderhalf jaar.'

Wat betreft de wedstrijd tegen Oranje, geven de kranten aan dat Polen nog werk te doen heeft om in topvorm te zijn. Fakt benadrukt dat er nog verbeteringen nodig zijn. 'Het was zeker geen perfecte wedstrijd... In sommige situaties hadden we beter kunnen handelen.' De sfeer is gespannen en er is een gevoel van noodzaak om de puntjes op de i te zetten voordat ze het opnemen tegen een sterke tegenstander zoals Nederland.