Eerste finalist zeker: welke ploegen kunnen nog promoveren in Spanje?

Wie kunnen promoveren in Spanje en wat is het programma?
13 juni om 06:30

Hoewel het Europees Kampioenschap op het punt van beginnen staat zijn niet alle competities afgelopen. In Spanje is nog altijd de strijd voor het laatste ticket richting La Liga bezig. Welke ploegen kunnen nog promoveren en wat is het programma? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Terwijl La Liga op 25 mei zijn laatste speelronde had en de tranen vloeide bij Cádiz omdat het de laatste ploeg was dat degradeerde naar La Liga 2, moesten de verschillende ploegen van het tweede niveau in Spanje zich nog opmaken voor spannende weken. Het was ongekend spannend en uiteindelijk pakte Leganés de titel op de laatste speeldag. Real Valladolid had de beste papieren, maar verloor op de laatste speeldag van CD Tenerife. 

Welke ploegen kunnen nog promoveren?

In Spanje spelen de nummer drie tot en met de nummer zes van het tweede niveau in de play-offs om het laatste ticket richting La Liga. Eibar greep op één punt mis voor de directe promotie en moest dus het seizoen wat weken verlengen. Niet ver achter de nummer drie was Espanyol. Na 42 speelrondes had Los Pericos 69 punten. De twee andere ploegen die de play-offs halen waren Sporting Gijón en Real Oviedo. Als nummer zes geldt Oviedo als de laagst geklasseerde, maar de Carbayones mogen überhaupt blij zijn dat zij nog kunnen strijden. Slechts door doelsaldo plaatste Oviedo zich boven nummer zeven Racing de Santander.

Wat is het resterende programma?

Zaterdag 8 juni:

Real Oviedo - Eibar (0-0)

Zondag 9 juni:

Sporting Gijón - Espanyol (0-1)

Woensdag 12 juni:

Eibar - Real Oviedo (0-2)

Donderdag 13 juni:

Espanyol - Sporting Gijón

Zondag 23 juni:

Real Oviedo - Winnaar halve finale B

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!