Van Hanegem lovend over Memphis: "Niet op jacht naar persoonlijk succes"

Van Hanegem over Oranje tegen Canada
9 juni om 19:30

Willem van Hanegem heeft bij vlagen genoten van de overwinning van Oranje op Canada. De Kromme looft vooral het teamgevoel bij Oranje. In het verleden zag Van Hanegem nog weleens het teambelang in het geding komen bij Oranje. 

In zijn column in het Algemeen Dagblad laat Van Hanegem weten vooral in Memphis Depay een teamspeler gezien te hebben. "Ik vond hem goed spelen. Ja, hij leek opeens op Björn Borg met die zweetband, maar dat interesseert mij helemaal niets. Al komt hij met een helm het veld op, dat moet die gozer zelf weten. Wat maakt dat nou uit? Hij maakte een doelpunt, zette de tegenvallende Brian Brobbey alleen voor de keeper en was niet op jacht naar persoonlijk succes. Dat gevoel had ik in het verleden weleens." 

Toch heeft Van Hanegem ook nog zijn vraagtekens over dit Oranje. De oud-trainer heeft zijn twijfels over keeper Bart Verbruggen. "Iedereen is opeens lovend over hem en ik hoop dat ze gelijk hebben hoor, maar ik denk weleens ‘maak hem nou niet nu al te groot’. Als hij er tegen Polen eentje uit zijn knuisten laat vallen, dán wil ik het zien. Hoe sterk ben je dan als keeper? Keepen bij Brighton, waarin hij vaak wissel was, en die paar interlands tot op heden zeggen mij niet veel. Het echte werk gaat nu pas beginnen."