Memphis Depay verrast met nieuwe hobby: "Ik werk aan een collectie"

Memphis Depay verrast met nieuwe hobby: "Ik werk aan een collectie"
9 juni om 17:20

Memphis Depay heeft in het programma Wij Houden van Oranje gesproken over zijn nieuwe hobby: schilderen. De aanvaller van het Nederlands elftal laat weten dat deze activiteit hem helpt om helder te blijven en geeft hem veel plezier.

Memphis, die momenteel zonder club zit na zijn vertrek bij Atlético Madrid, is altijd een groot liefhebber van kunst geweest en heeft ook een collectie schilderijen. Op een dag besloot hij zelf de kwast op te pakken. "Heel random eigenlijk. Ik zat een keertje gewoon thuis en dacht: 'Ik heb zin om me op een andere manier te uiten'," aldus Depay. Hij bestelde canvassen en begon met schilderen. De aanvaller laat een van zijn schilderijen zien, een neus met een diepere betekenis. "Vroeger werd ik altijd gepest omdat ik een grote neus had. Nu ben ik er echt trots op. Het heeft veel met karaktereigenschappen te maken."

Depay ziet schilderen als een vorm van therapie. "Je hebt veel vrije tijd als sporter en als je creatief bent, kan je daar gewoon lekker je tijd in stoppen. Het is een soort therapie voor me geworden." Naast schilderen is Memphis ook actief in de muziekwereld. Op Instagram beheert hij een pagina waar hij zijn kunstwerken deelt met zijn volgers. "Ze zijn nog niet te koop," reageert hij lachend op de vraag van presentatrice Hélène Hendriks of collega Noa Vahle een kunstwerk zou aanschaffen. "Ik werk aan een collectie."

Memphis Depay laat zien dat hij naast voetbal nog vele andere passies heeft en blijft zijn creatieve talenten ontwikkelen.