Dit is waarom Kylian Mbappé zondagavond niet in de basis staat bij Frankrijk

Dit is waarom Kylian Mbappé zondagavond niet in de basis staat bij Frankrijk
9 juni om 18:30

Kylian Mbappé zal zondagavond niet in de basisopstelling verschijnen in het oefenduel Frankrijk - Canada. De Franse sterspeler kampt met verschillende fysieke klachten, zo meldt L'Équipe.

De voorbereiding van Mbappé op het EK 2024 verloopt moeizaam. Hij miste twee trainingen door rugklachten en heeft nu een kniekneuzing. In het oefenduel tegen Luxemburg (3-0) was Mbappé nog beslissend met twee assists en een doelpunt. Desondanks heeft de medische staf, samen met bondscoach Didier Deschamps, besloten hem te laten rusten.

Olivier Giroud zal Mbappé vervangen. Het is nog onduidelijk of Mbappé later in het toernooi volledig inzetbaar zal zijn. Frankrijk speelt op 17 juni tegen Oostenrijk en op 21 juni tegen Nederland. Frankrijk sluit de groepsfase af met een wedstrijd tegen Polen op 25 juni​​. Voor Oranje en andere teams in de poule is de blessure van Mbappé iets om goed in de gaten te houden.

Volgens L'Équipe is de reden dat Mbappé zondag niet speelt uit voorzorg. De ernst van zijn blessure blijft vooralsnog onduidelijk.