'Weghorst wijzigt plan en wil eerste keuze in Amsterdam worden'

'Weghorst wijzigt plan en wil eerste keuze in Amsterdam worden'

9 juni om 18:15

Wout Weghorst stond in de nadrukkelijke belangstelling van FC Twente, maar zou zelf oren hebben naar een transfer naar Ajax. De spits uit Borne is vastberaden om daar de eerste spits te worden.

Voor Ajax zouWeghorst een interessante aanwinst zijn, ondanks de aanwezigheid van Brian Brobbey. Journalist Lentin Goodijk van Voetbal International zegt: "Weghorst hoeft misschien niet vreselijk duur te zijn, dat speelt een grote rol bij Ajax deze zomer. Ze vinden hem erg interessant, het speelt ook langer. Er is namelijk al eerder over en weer gepraat. Weghorst heeft er zelf ook wel oren naar. Het is zeker wel iets om in de gaten te houden, de komende weken."

Goodijk verwacht dat Brobbey bij Ajax blijft. "Hij zal dan misschien de eerste spits zijn, maar als je een Weghorst binnenhaalt die elke dag de concurrentiestrijd met hem aangaat, hem pusht tot het uiterste en wedstrijden eventueel als pinchhitter kan beslissen… Dat is de rol waar Ajax hem heel interessant voor vindt," zegt hij.

Weghorst zelf lijkt niet van plan zich neer te leggen bij een rol als pinchhitter. "Je hoort wel vanuit bronnen rondom hem dat hij enthousiast is over deze uitdaging, zich ertoe in staat voelt om die strijd aan te gaan en misschien wel eerste spits denkt te kunnen worden. Die mentaliteit, zoekt Ajax," aldus Goodijk.