Dit land levert de meeste bondscoaches tijdens het EK in Duitsland

Uit dit land komen de meeste bondscoaches tijdens het EK in Duitsland
9 juni om 19:15

Het EK staat op het punt van beginnen en alle teams zijn volop bezig met de voorbereidingen. Bij veel landen staat een trainer aan het roer die uit dat land afkomstig is, maar zeker niet bij elk land. VoetbalNieuws.nl vertelt je uit welk land de meeste bondscoaches komen.

Bij het Nederlands elftal staat al sinds jaar en dag een bondscoach aan het roer die in Nederland geboren is. Sinds Ernst Happel in 1978 is er geen buitenlander meer bondscoach geweest van Oranje.

Niet bij elk land is het zo ongewoon om een buitenlandse bondscoach te hebben. Tijdens dit EK staan er acht oefenmeesters voor de groep die een ander paspoort hebben dan het land dat zij vertegenwoordigen. Van die acht trainers zijn er maar liefst vier afkomstig uit Italië. Dat brengt het totaal van bondscoaches uit Italië op vijf. Naast bondscoach van Italië, Luciano Spalletti, zijn dat Francesco Calzona (Slowakije), Vincenzo Montella (Turkije), Domenico Tedesco (België) en Marco Rossi (Hongarije).

Daarmee is Italië veruit het land waar de meeste bondscoaches geboren zijn. Wel zijn er nog een aantal landen waar twee trainers geboren zijn. Zo hebben Duitsland (Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick met Oostenrijk), Spanje (Luis de la Fuente en Roberto Martínez met Portugal) en Frankrijk (Didier Deschamps en Willy Sagnol met Georgië) allen twee bondscoaches afkomstig uit hun land.