Vermoedelijke opstelling Nederland - Ijsland

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman geeft groot gedeelte al weg tijdens training

10 juni om 12:50
Laatste update: 10 juni om 12:50

Oranje begint maandagavond aan de laatste test voorafgaand aan het EK. Op het programma staat de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland in De Kuip op het programma. Met een selectie van 26 man probeert bondscoach Ronald Koeman zijn équipe helemaal klaar te stomen voor het toernooi in Duitsland. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling tegen de IJslanders met je door.

Vermoedelijke opstelling Nederland – IJsland

Onder meer Virgil van Dijk, Nathan Aké, Teun Koopmeiners, Denzel Dumfries, Cody Gakpo en Stefan de Vrij droegen een hesje tijdens de laatste training. "De wedstrijd tegen Canada heeft goede inzichten gegeven, geen andere. Maar ik had al het idee om in deze twee duels het te doen zoals we het doen. Volgens mij heb ik gezorgd voor wat andere fotootjes en plaatjes voor de cameramensen, want ik deelde wat shirtjes uit. Als je een beetje voetbalverstand hebt, kun je ongeveer wel zien wie er gaan spelen", zei Koeman over de training.

Bart Verbruggen zal onder de lat staan bij Oranje. De doelman hield zijn doel schoon tegen Canada (4-0). De verdediging bestaat waarschijnlijk uit Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Aké. Het middenveld zal naast Koopmeiners vermoedelijk bestaan uit Joey Veerman en de net aangesloten Tijjani Reijnders. Reijnders had net als Koopmeiners nog clubverplichtingen waardoor zij later aansloten bij de selectie van Koeman. Jerdy Schouten droeg weliswaar een hesje tijdens de training, maar een basisplek lijkt niet logisch. De PSV’er speelde tegen Canada negentig minuten mee, waardoor Koeman waarschijnlijk andere spelers aan het werk wil zien.

Xavi Simons bleef tegen de Canadezen de gehele wedstrijd op de bank. Hierdoor lijkt de speler van RB Leipzig zich op te mogen maken voor een basisplaats tegen Ijsland. Memphis zal vermoedelijk in de spits aantreden. De voorhoede zal gecompleteerd worden door Cody Gakpo.

Het duel met IJsland begint maandagavond om 20.45 uur en is te zien op NPO 3.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Reijnders, Koopmeiners; Simons, Memphis, Gakpo.