'United-eigenaar voerde gesprekken in Monaco met mogelijke opvolger Ten Hag'

'United-eigenaar voerde gesprekken in Monaco met mogelijke opvolger Ten Hag'
9 juni om 16:45

Jim Ratcliffe, de mede-eigenaar van Manchester United, heeft deze week gesproken met Thomas Tuchel over de mogelijke opvolging van Erik ten Hag. De Nederlander weet nog altijd niet waar hij aan toe en wat de plannen van United zijn voor komend seizoen.

Volgens journalist Christian Falk van BILD vond de ontmoeting afgelopen dinsdag plaats in Monaco. Ratcliffe luisterde naar Tuchels plannen voor het team als hij de nieuwe manager wordt van Manchester United. Manchester United verkeert sinds de FA Cup-zege van twee weken geleden in onzekerheid over de trainerspositie. Verschillende kandidaten, waaronder Kieran McKenna en andere onhaalbare opties, zijn al de revue gepasseerd. De clubleiding, onder de nieuwe eigenaar INEOS, onderzoekt de markt grondig. De mogelijke opvolgers zijn nu beperkt tot Mauricio Pochettino, Roberto De Zerbi en Tuchel.


Tuchel, die recent werd vervangen door Vincent Kompany bij Bayern München, besprak tijdens zijn ontmoeting met Ratcliffe hoe hij spelers zoals Jadon Sancho en Mason Mount weer op het juiste pad kan krijgen. De trainer gebruikte Antonio Rüdiger, met wie hij succesvol samenwerkte bij Chelsea, als voorbeeld.


De toekomst van Erik ten Hag blijft nog altijd ongewis, wat voor irritatie zorgt onder de fans van Manchester United. Zij willen zo snel mogelijk duidelijkheid over de trainer voor het komende seizoen. Of Tuchel Ratcliffe voldoende heeft overtuigd, moet nog blijken. Een beslissing wordt binnenkort verwacht, zodat de club zich kan voorbereiden op het nieuwe seizoen.