Dit is waarom AZ mogelijk miljoenen misloopt

Dit is waarom AZ mogelijk miljoenen misloopt bij een transfer van Koopmeiners

8 juni om 22:26

AZ verkocht Teun Koopmeiners in 2021 voor rond de veertien miljoen euro, maar de Alkmaarders kunnen bij een doorverkoop van Koopmeiners nog flink wat miljoenen bij elkaar sprokkelen vanwege een doorverkooppercentage. VoetbalNieuws.nl legt uit waarom AZ echter mis lijkt te grijpen indien Koopmeiners van club verandert. 

Dit is waarom AZ miljoenen kan mislopen voor Koopmeiners

In 2021 verliet Koopmeiners AZ om aan de slag te gaan bij Atalanta Bergamo en inmiddels is de Nederlander de grote man in de Serie A. Onder meer Juventus wil de middenvelder graag inlijven en dat moet 60 miljoen euro kosten. Vanwege een doorverkoopclausule in 2021 zou AZ tussen de 4.6 en 9.2 miljoen euro kunnen ontvangen bij een verkoop van Koopmeiners. Er is helaas ook een máár. 

Juventus hoopt drie spelers in te ruilen voor Koopmeiners, aldus Tuttosport, waardoor het bedrag dat betaald wordt veel lager zal uitvallen. Een lager bedrag zal ook invloed hebben op het doorverkoopbedrag dat AZ eventueel ontvangt. Juve hoopt Moise Kean, Dean Huijsen en Samuel Iling-Junior aan Atalanta te verslijten in ruil voor een betere prijs op Koopmeiners. De kans dat AZ rekening heeft gehouden met een dergelijk scenario lijkt klein.