Dit is de opvolger van Courtois als eerste doelman bij België komend EK

Dit is de opvolger van Courtois als eerste doelman bij België komend EK
8 juni om 17:40

Bondscoach Domenico Tedesco heeft Koen Casteels aangewezen als eerste doelman van België voor het EK. Thibaut Courtois ontbreekt vanwege een conflict met Tedesco.

Casteels krijgt de voorkeur boven Matz Sels en Thomas Kaminski. "Casteels wordt onze eerste keeper op het EK," aldus Tedesco. Sels en Kaminski hebben ook een sterk seizoen achter de rug, maar Casteels maakt het verschil in kleine details, verklaarde Tedesco.

Het conflict met Courtois begon in oktober vorig jaar, toen Romelu Lukaku de aanvoerdersband kreeg in een vriendschappelijk duel met Oostenrijk, terwijl Courtois eerder die band droeg tegen Estland. Courtois verliet daarop de nationale ploeg. Tedesco probeerde de relatie te herstellen, maar zonder succes.

Daarnaast zijn er zorgen over blessures binnen het Belgische team. Jan Vertonghen en Arthur Theate lijken het eerste groepsduel tegen Slowakije op 17 juni niet te halen. Youri Tielemans lijkt wel op tijd fit te zijn. Tedesco noemde de blessures van Vertonghen en Theate grote vraagtekens en twijfelt of ze inzetbaar zijn.

Tedesco koos ervoor om slechts 25 spelers mee te nemen naar het EK, terwijl elk land 26 spelers mag selecteren. Mandela Keita en Arne Engels verlieten de ploeg na een oefenstage. "Ik wilde geen jonge speler teleurstellen," verklaarde Tedesco.

Casteels, die afgelopen seizoen 25 Bundesliga-wedstrijden voor VfL Wolfsburg keepte, heeft nu negen interlands achter zijn naam.