Dit zijn de oudste spelers op een EK ooit, en deze Portugees kan het record breken

Dit zijn de oudste spelers op een EK ooit, en deze Portugees kan het record breken
8 juni om 12:26

Pepe staat op het punt om een historisch record te breken. De 41-jarige verdediger van Portugal en FC Porto kan de oudste speler ooit worden die deelneemt aan het EK, een titel die nu nog in handen is van Gábor Király. VoetbalNieuws.nl vertelt je wie de oudste spelers op het EK 2024 en welke records qua leeftijd er in de historie zijn bereikt.

Oudste spelers op het EK 2024

De Schotse doelman Craig Gordon, die twee maanden ouder is dan Pepe, maakt geen kans op het record nadat hij vrijdag afviel bij de selectie van Schotland. Gordon werd wel de oudste speler ooit die voor Schotland uitkwam na zijn invalbeurt tegen Finland (2-2).

Oudste speler ooit op een EK

Pepe heeft een reële kans op speeltijd bij Portugal en kan zo het record van de Hongaar Gábor Király breken. Király was 40 jaar en 86 dagen oud toen hij in actie kwam op het EK 2016 tegen België. Dit record kan binnenkort naar de geschiedenisboeken worden verwezen.

Cristiano Ronaldo, teamgenoot van Pepe, is de op een na oudste speler in de Portugese selectie. De 39-jarige aanvaller werd net als Luka Modric en Jesús Navas geboren in 1985. De oudste speler in de Nederlandse selectie is Daley Blind, geboren op 9 maart 1990.

De oudste veldspeler op een EK is Lothar Matthäus, die op het EK 2000 39 jaar en 91 dagen oud was. De oudste doelpuntenmaker is Ivica Vastic, namens Oostenrijk tegen Poilen op het EK 2008: 38 jaar en 257 dagen.