Dit schrijven de kritische Duitse media over een wederom blunderende Manuel Neuer

Dit schrijven de kritische Duitse media over de blunderende Manuel Neuer

8 juni om 11:11

De Duitse nationale ploeg behaalde vrijdagavond een moeizame 2-1 overwinning op Griekenland in hun laatste oefenwedstrijd voor het EK. Ondanks de zege blijven er veel vragen onbeantwoord, vooral rondom de positie van doelman Manuel NeuerVoetbalNieuws.nl zet de opinies in de Duitse kranten voor je op een rij!

Duitse media over Duitsland - Griekenland

'Nagelsmanns omgang met Neuer is een risico', schrijft Kicker. De bondscoach koos in maart voor Neuer als eerste doelman, ondanks dat Marc-André ter Stegen in Neuers blessureperiode uitstekend presteerde. Tijdens de wedstrijd tegen Griekenland maakte Neuer opnieuw een fout die leidde tot de openingstreffer van Giorgos Masouras. 'Nu volgde op de fout tegen Oekraïne een beslissende fout bij het tegendoelpunt', aldus Kicker, benadrukkend dat Nagelsmann hiermee het 'Leistungsprinzip' opzij zet.

Ook BILD was kritisch. 'Nagelsmann zit in een keepersdilemma – Neuer alweer in de fout!' De krant wijst erop dat Neuer al eerder fouten maakte in cruciale wedstrijden en merkt op dat een meerderheid van de fans liever ter Stegen als eerste doelman ziet. 'In de stemming van BILD zegt 72 procent dat ter Stegen in het EK-doel moet staan – slechts 28 procent was voor Neuer.'

Sky Sport prees de vechtlust van het Duitse team en het beslissende doelpunt van Pascal Groß. 'Met hun onwankelbare wil om te winnen en dankzij Pascal Groß heeft de Duitse nationale ploeg hun laatste test voor het EK nog net succesvol afgesloten.' Toch blijft de algemene opinie dat Duitsland nog veel werk te verrichten heeft voor de start van het EK. 'En toch blijft na de twee tests het gevoel hangen dat er nog veel werk aan de winkel is', concludeert Kicker.

Duitsland begint het EK in eigen land op vrijdag 14 juni met de wedstrijd tegen Schotland. Daarna wachten Hongarije en Zwitserland in de poule.