Wijnaldum 'fris' voor het EK: dit zegt de middenvelder over Oranje en zijn stap naar Saudi-Arabië

Wijnaldum 'fris' voor het EK: dit zegt de middenvelder over Oranje en zijn stap na
8 juni om 07:57

Georginio Wijnaldum vertrok afgelopen zomer uit Europa en staat komende week met het Nederlands elftal op het EK. De middenvelder stelt zelf topfit te zijn en legt nog eenmaal uit waarom bij Saudi-Arabië verkoos boven Feyenoord. VoetbalNieuws vertelt het je.

Wijnaldum tekende afgelopen zomer een contract bij Al Ettifaq. De Nederlander kon op aardig wat kritiek rekenen, maar zelf houdt hij zijn hoofd koel. De focus van Wijnaldum ligt namelijk nog altijd enkel bij presteren, nu ook in Oranje.

Waarom verkoos Wijnaldum Saudi boven Feyenoord?

Dat de Nederlandse opinie het niet eens was met de keuze van Wijnaldum, laat hem koud. "Je kunt tijdens een voetbalcarrière niet iedereen tevredenstellen", vertelt de middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad. "De een is blij met keuzes die je maakt en de ander niet. Nogmaals, PSG vroeg 10 miljoen voor mij en ik zou heel veel salaris moeten inleveren, dus was de stap Feyenoord niet mogelijk. Of ik had echt heel veel moeten inleveren en dat wilde ik op dat moment niet."

Hoe kijkt Wijnaldum naar zijn fitheid en het EK?

Wijnaldum stelt goed in vorm te zijn voor het EK. "Ik ben in elk geval fit. Ik merkte, toen ik aansloot bij Oranje, dat ik het hogere tempo snel weer oppakte. Nee, ik ben niet ‘Liverpool-fit’ als je het echt wilt vergelijken. Dat is anders. In mijn laatste seizoen speelde ik daar 69 wedstrijden. Maar dan ben je in juni niet zo fris meer. Dat is nu anders. Ik ben fris."

Ondanks een tegenvallende oefenwedstrijd tegen Canada, heeft Wijnaldum hoop op kansen op het EK. "Als voetballer wil je altijd laten zien hoe goed je nog bent. Dat doe ik niet speciaal voor bondscoach Ronald Koeman, die mij weer bij de selectie heeft gehaald. En al helemaal niet om mensen hun ongelijk aan te tonen. Het is gewoon fijn om hier te zijn. Ik vind dit Oranje echt één team."