Telegraph: Minteh keert niet terug bij Feyenoord door financiële regels Newcastle

Telegraph: Minteh keert niet terug bij Feyenoord door financiële regels Newcastle
7 juni om 23:16

Het ziet er niet naar uit dat Yankuba Minteh ook volgend seizoen bij Feyenoord speelt. Door de Financial Fair Play-regels in Engeland, wordt de Gambiaan vermoedelijk verkocht. The Telegraph meldt dat Newcastle United, zijn huidige werkgever, zeker veertig miljoen euro voor hem wil ontvangen.

Dat is een bedrag dat Feyenoord simpelweg niet kan en wil betalen. De jongeling, die afgelopen seizoen werd gehuurd door de Rotterdammers, scoorde tien goals en gaf vijf assists in 27 competitiewedstrijden bij Feyenoord. Newcastle moet spelers verkopen om te voldoen aan de Premier League winstoogmerk- en duurzaamheidseisen.

The Telegraph schrijft dat Minteh recent al de aandacht trok van Liverpool, waar Arne Slot vanaf komend seizoen de trainer is. Naast The Reds zouden ook clubs uit Italië en Duitsland interesse in de negentienjarige buitenspeler hebben getoond. Minteh werd vorig jaar door Newcastles voormalige technisch directeur aangetrokken voor slechts 6,5 miljoen pond van het Deense Odense. Manager Eddie Howe wilde hem terughalen voor de start van de voorbereiding, maar de club moet spelers verkopen om aan de regels te voldoen.