Steijn klaar met hoofdstuk Ajax: 'Wil er niet te veel over zeggen'

Maurice Steijn over Ajax en nieuwe baan
7 juni om 16:10

Maurice Steijn is niet langer bezig met zijn tijd als hoofdtrainer bij Ajax. De oud-trainer wil graag weer zo snel mogelijk beginnen bij een nieuwe club. Wat zegt Steijn over zijn toekomst en AjaxVoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Na een korte, maar veelbesproken periode bij Ajax werd Steijn na een 4-3 verlies op bezoek bij FC Utrecht na elf wedstrijden ontslagen bij de Amsterdammers. Sindsdien is hij in beeld geweest bij SC Heerenveen en gaf Steijn een beperkt aantal interviews. Komend seizoen zit de oud-trainer van VVV, Sparta en ADO Den Haag nog altijd zonder club. Zelf zou hij graag weer beginnen en geeft hij aan zijn hoofdstuk in de hoofdstad te hebben afgesloten.

Wat zegt Steijn over Ajax?

"Het hoofdstuk Ajax is helemaal afgesloten en ik wil er niet te veel over zeggen", vertelt Steijn in een interview aan De Limburger. "Als ik dat doe, is het morgen weer overal terug te lezen. Ik gun iedereen bij de club het beste en hoop dat ze de weg naar boven inzetten. Met mij is het geen goed huwelijk geweest, dat kan gebeuren, no hard feelings. Als je moet vertrekken bij een club is dat nooit leuk, dus dat gold voor mij nu ook. Je begint vol ambities, als het niet lukt doet dat pijn."

Toch is het ontslag in Amsterdam niet het pijnlijkste vertrekt geweest van Steijn. "Maar als ik eerlijk ben: toen ik weg moest als trainer bij ADO raakte me dat véél meer. Dat was mijn eerste job, het is nog altijd mijn club. Ik heb er gespeeld, mijn zoon Sem speelde er in de jeugd. Dat deed écht pijn. Bij Ajax voelde ik vooral teleurstelling, meer niet. Natuurlijk denk ik wel eens: stel dat het wél was gelukt? Stel dat ik met Ajax kampioen was geworden? Dan ziet de wereld er heel anders uit. We weten tenslotte allemaal waar succesvolle Ajax-trainers eindigen."

Wat zegt Steijn over zijn toekomst?

Hoewel Steijn nog altijd zonder club zit hoopt hij komend seizoen wel weer ergens actief te zijn. "Sinds mijn vertrek bij Ajax heb ik afstand genomen van het voetbal in Nederland. Ik ben bewust weinig in de pers verschenen. Ik denk dat het goed was om de boel even de boel te laten. Ajax is zo groot, óveral word je ermee geconfronteerd. Ik heb veel in het buitenland gezeten: Marrakesh met mijn gezin, Curaçao waar mijn dochter stage loopt, Ibiza, New York met Sem. Inmiddels begint het weer te kriebelen en heb ik zin om aan de slag te gaan. Liefst zou ik half juni ergens beginnen, zodat ik bij een nieuwe club de hele voorbereiding kan meedraaien. Maar ik voel ook wel de rust om te wachten tot ik de juiste keuze kan maken. Ik ga niet zomaar ergens instappen als het goede gevoel ontbreekt."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!