Bedrijf achter Oranjecamping week voor start EK failliet verklaard

Bedrijf achter Oranjecamping failliet
7 juni om 15:40
Laatste update: 7 juni om 19:38

Slechts één week voor het EK 2024 in Duitsland begint is het bedrijf achter Oranjecamping failliet verklaard. De rechtbank in Amsterdam heeft zijn vonnis daarover uitgesproken. Eerder werd al bekend dat de camping deze zomer niet door zou gaan.

Al sinds het EK 2004 in Portugal is er bij elk Europees Kampioenschap waar Nederland bij aanwezig is een Oranjecamping. Daarop kunnen verschillende fans die Oranje achterna reizen hun tenten op slaan om vervolgens dichtbij de fanzones te kamperen. Na het WK 2014 in Brazilië werd echter de stekker uit de organisatie getrokken, maar in Duitsland zou de camping terugkeren. Niets blijkt minder waar.

Waarom gaat de Oranjecamping niet door?

Tribe Group had de organisatie van de komende Oranjecamping op zich genomen. Het bedrijf doet onder meer de organisatie van De Vrienden van Amstel Live en The Streamers, maar er kwamen al snel problemen. 'Zo kreeg het bedrijf van de gemeente Hamburg geen vergunning om de camping op de gewenste locatie te plaatsen', zo schrijft de NOS. Eerder al werd besloten om in Leipzig geen Camping van Oranje meer te organiseren. 

Ook een tegenvallend aantal belangstellende voor de camping deed de organisatie er toe besluiten vorige week de stekker uit de plannen te trekken. Op vrijdag 7 juni sprak de Amsterdamse rechtbank het faillisement uit over het bedrijf Oranje Camping BV. Voor de bezoekers die geboekt hadden lijkt er toch nog een klein beetje goed nieuws. 'Het bedrijf belooft mensen die al hadden geboekt dat ze hun geld en reserveringskosten terugkrijgen', aldus de NOS.