Wat is de stand en het programma van Marokko in de WK-kwalificatie?

Dit is de stand en het programma van Marokko in de WK-kwalificatie

11 juni om 23:10
Laatste update: 11 juni om 22:57

Na een voetbalsprookje in Qatar hoopt Marokko zich wederom te kwalificeren voor het WK. Met onder andere Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat, Noussair Mazraoui en Ismael Saibari moet het de Atlas Leeuwen lukken. Wat is het programma en de stand van Marokko in de WK-kwalificatie? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

WK-kwalificatie Marokko

Marokko is de huidige nummer dertien van de FIFA-wereldranglijst, maar na het WK-sprookje verliep de Afrika Cup stroef. De Atlas Leeuwen van Walid Regragui eindigde bovenaan in een poule met DR Congo, Zambia en Tanzania, maar in de achtste finales was Zuid-Afrika te sterk. Daarmee eindigde het toernooi in mineur en werd niet de doelstelling van de Afrika Cup winnen behaald.

De Afrikaanse kwalificatie voor het WK in 2026 wat in de Verenigde Staten, Canada en Mexico zal plaatsvinden is al sinds 2023 aan de gang. In totaal zijn er negen poules, waarbij de nummers één van iedere poule meteen hun WK-ticket kunnen gaan boeken. Ook voor de nummers twee is nog ergens voor te spelen. De vier beste nummers twee worden in een play-off aan elkaar gekoppeld, waarna de finale beslist welk land mag meedoen aan de strijd om de laatste twee WK-tickets. Die wordt in wederom een play-off systeem gegeven aan de winnaars van de inter-confederation play-offs.

Het team van Regragui is in poule E gekoppeld aan vier tegenstanders. Op de weg naar het WK 2026 zal er moeten afgerekend worden met Zambia, Niger, Tanzania en Congo-Brazzaville. Tegen elk land wordt tweemaal gespeeld, zowel uit als thuis. Eritrea werd als zesde ploeg in de poule van Marokko toegevoegd, maar het land heeft zich teruggetrokken uit de strijd. Daarmee is poule E de enige poule met vijf landen.

Stand WK-kwalificatie Marokko

1. Marokko (3-9) (+9)
2. Tanzania (3-6) (0)
3. Niger (2-3) (0)
4. Zambia (4-3) (-1)
5. Congo-Brazzaville (2-0) (-8)

Programma Marokko WK-kwalificatie

Dinsdag 21 november 2023, 20.00 uur: Tanzania - Marokko (0-2)
Vrijdag 7 juni 2024, 21.00 uur: Marokko - Zambia (2-1)
Dinsdag 11 juni 2024, 18.00 uur: Congo-Brazzaville - Marokko (0-6)
Maandag 17 maart 2025, tijd onbekend: Niger - Marokko
Vrijdag 21 maart 2025, tijd onbekend: Marokko - Tanzania
Maandag 1 september 2025, tijd onbekend: Marokko - NIger
Vrijdag 5 september 2025, tijd onbekend: Zambia - Marokko
Vrijdag 10 september 2025, tijd onbekend: Marokko - Congo-Brazzaville

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!