Julian Nagelsmann laat Alexander Nübel vertrekken uit de Duitse selectie

'Nagelsmann wisselt op het laatste moment, Stuttgart-keeper laatste afvaller'

7 juni om 12:15

Julian Nagelsmann stuurt toch een keeper naar huis van de Duitse selectie. Alexander Nübel lijkt de laatste afvaller te gaan worden. Daarmee overleven de vijf vraagtekens van Die Mannschaft de schifting toch.

Robin KochMaximilian BeierDavid Raum, Chris Führich en Aleksandar Pavlovic waren de vijf spelers die moesten vrezen voor hun plek bij de Duitse nationale ploeg. Nagelsmann zou één van de spelers naar huis moeten sturen, om zo aan de verplichte 26 spelers van de FIFA te komen. Niets blijkt minder waar, want op het laatste moment is de Duitse bondscoach toch gewisseld. VfB Stuttgart keeper Alexander Nübel moet naar huis.

In eerste instantie wilde Nagelsmann volgens Duitse media graag vier keepers meenemen naar het toernooi in eigen land. Niets blijkt minder waar, want op het laatste moment heeft hij tegen ieders verwachting in toch Nübel naar huis gestuurt.

Nübel gold dit seizoen in de Bundesliga als een van de beste keepers van het seizoen. Met Stuttgart bemachtigde hij een Champions League-ticket en in dertig competitiewedstrijden hield hij elf keer de nul. De Duitse keepers die wel mee zullen gaan zullen dus: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) en Oliver Baumann (TSG 1899 Hoffenheim) zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!

Vandaag 21:00
  • Wedstrijd
  • Opstelling


Aftrap 21:00

WEDSTRIJD INFO


Datum
vrijdag 14 juni 2024
Stadion
Fußball Arena München
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Turpin