The Athletic: financiële situatie van Dest maakt weg voor PSV-transfer extra vrij

Barcelona wil door de financiële situatie van de club mogelijk graag van Dest af
7 juni om 11:15

De financiële situatie van Barcelona maakt de weg voor een permanente transfer van Sergiño Dest naar PSV mogelijk vrij, zo schetst The Athletic vrijdagmorgen. De club heeft erg veel moeite om de rechtsback in te schrijven en dat biedt kansen voor de Eindhovenaren.

De situatie van PSV en Dest is bekend. De Eindhovenaren hebben een optie tot koop van om en nabij de tien miljoen euro bedongen bij de huurdeal van de back, maar die heeft naar verluidt wel zelf een stem in waar zijn toekomst ligt. Een toekomst bij Barcelona lijkt er echter niet in te zitten voor de de momenteel zwaar geblesseerde Amerikaan.

Barcelona kan negen van de 25 spelers die afgelopen seizoen speelde niet inschrijven, klinkt het. Het zou gaan om Sergi Roberto, Marco Alonso, João Félix, João Cancelo, Iñigo Martínez, Vitor Roque, Alejandro Baldé, Lamine Yamal en Pau Cubarsi. Terugkerende huurspelers, waaronder Dest, worden automatisch ingeschreven, klinkt het. En dus wil Barça nu waarschijnlijk nog liever afscheid nemen van Dest.

Het contract van Dest loopt nog één jaar door in Barcelona. De back ligt tot en met de zomer van 2025 vast.