'Oud-Spartaan op lijstje van Internazionale om keepersgilde te versterken'

'Oud-Spartaan op lijstje van Internazionale om keepersgilde te versterken'
6 juni om 16:35

Inter heeft verregaande belangstelling voor Maduka Okoye, meldt de Italiaanse tak van Sky Sport. De 24-jarige doelman, zestienvoudig international van Nigeria, staat nog tot medio 2027 onder contract bij Udinese. Journalist Gianluca Di Marzio stelt dat Okoye naar Milaan moet komen om de concurrentie met Yann Sommer aan te gaan.

Sparta verkocht Okoye in januari 2022 voor vijf miljoen euro aan Watford, waarna hij nog een half jaar werd verhuurd. In Engeland wist de 1,97 meter lange keeper echter nooit te slagen en kwam hij slechts tweemaal in actie in het seizoen 2022/23.

Afgelopen zomer verkocht Watford Okoye aan Udinese, zonder melding te maken van de transfersom. Bij Udinese kreeg hij meer speeltijd en stond hij 22 keer onder de lat, waarbij hij vijf keer de nul hield en 27 doelpunten incasseerde. Door zijn prestaties in Italië is de aandacht van Inter getrokken.

Transfermarkt schat de marktwaarde van Okoye op ongeveer vier miljoen euro, wat hem een interessante optie maakt voor Inter als reservedoelman. In Milaan zou hij de concurrentie aangaan met Yann Sommer. Inter verliest komende zomer twee doelmannen en dus kan het keepersgilde van de kampioen wat versterking gebruiken. Emil Audero keert terug naar Sampdoria en Raffaele Di Gennaro loopt uit zijn contract.

Ook Bento van Club Athletico Paranaense en Josep Martínez van Genoa staan op de schaduwlijst van Inter, maar Okoye lijkt de goedkoopste optie. Ondanks de concurrentie met Sommer, heeft Okoye dit seizoen bij Udinese laten zien over kwaliteit te beschikken.