Triest nieuws: Go Ahead-eigenaar Vierhouten (51) plotseling overleden

Triest nieuws: Go Ahead-eigenaar Vierhouten (51) plotseling overleden
6 juni om 11:37
Laatste update: 6 juni om 12:28

Kees Vierhouten, grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles, is woensdag plotseling overleden aan een hartinfarct. Dat trieste nieuws meldt de club uit Deventer donderdagochtend. Vierhouten, afkomstig uit Ermelo, werd slechts 51 jaar.

"Geschokt en verbijsterd heeft Go Ahead Eagles dit nieuws vandaag ontvangen", schrijft Go Ahead op haar website. "In de eerste plaats wil Go Ahead Eagles zijn vrouw Mirjam, en zijn kinderen Harm, Vin, Evi en Louise en alle nabestaanden veel steun wensen met dit heftige verlies."

Sinds 2021 was Vierhouten grootaandeelhouder van de club die dit seizoen verrassend Europees voetbal behaalde. Destijds nam hij negentig procent van de aandelen over van Alex Kroes, de huidige directeur van Ajax. Vierhouten wilde met Go Ahead een stabiele eredivisionist worden, iets wat hem de afgelopen jaren met succes is gelukt. Bovendien was Vierhouten in de regio Ermelo als eigenaar van de Vierhouten Groep een bekende en succesvolle ondernemer. Dat bedrijf is eigenaar van meerdere vestigingen en actief in de verpakkingen-, opslag- en transportsector.

Vanuit de hele Nederlandse voetbalwereld klinken er donderdag steunbetuigingen richting Go Ahead en de nabestaanden van Vierhouten.