Brobbey hekelt Ajax-houding Van Basten: 'Ik zie hem hier nooit, serieus man...'

Brobbey hekelt Ajax-houding Van Basten: 'Ik zie hem hier nooit, serieus man...'

6 juni om 10:17

Brian Brobbey trekt zich weinig aan van de kritiek die Marco van Basten op hem en Ajax levert. De spits hekelt de houding van de Europees kampioen van 1988, die volgens hem geen positieve bijdrage levert aan de club. Als voorbeeld neemt hij Van Bastens mening over Francesco Farioli, de nieuwe trainer van de Amsterdammers.

Brobbey trekt zich weinig aan van Van Basten

"Hij praat veel over de club, maar dat helpt de club niet", aldus Brobbey in gesprek met Ajax Life. "Ik zie hem hier ook nooit. Laatst ging het over de nieuwe trainer. 'Haalt Ajax een trainer die ik niet ken', zei hij. Dus? Serieus man…"

Afgelopen maand liet Van Basten zich bij Ziggo Sport uit over de aanstelling van Farioli. Hij vertelde de Italiaan niet te kennen. "Ik vind het wel heel vreemd dat Ajax vanuit het niets met een naam komt die niets en niemand kent eigenlijk", aldus de oud-spits. Die uitspraken kwamen hem destijds al op kritiek te staan van Kenneth Perez bij ESPN, die vond dat Van Basten veel te voorbarig was, maar nu dus ook van Brobbey.

Brobbey ging bovendien kort in op zijn toekomst bij Ajax. "Ik sprak met Marijn Beuker (de directeur voetbal, red.). Hij vertelde me wat de plannen en de veranderingen binnen Ajax gaan worden. Tegen mij is niets gezegd, wel tegen mijn zaakwaarnemer. In principe mag ik niet weg. We gaan het meemaken."