Deze Duitse doelman is het niet eens met zijn reserverol op het EK

Deze Duitse doelman is het niet eens met zijn reserverol op het EK

6 juni om 07:05

Marc-André ter Stegen heeft zich uitgesproken over de beslissing van bondscoach Julian Nagelsmann om Manuel Neuer als eerste keeper te kiezen voor het EK 2024. De doelman van FC Barcelona vertelt teleurgesteld te zijn dat hij wederom een eindtoernooi vanaf de bank moet gaan beleven.

Wie is de eerste keeper van Duitsland?

De Duitse ploeg maakt zich klaar voor het EK in eigen land. In de aanloop naar het toernooi voerde bondscoach Nagelsmann gesprekken met zijn spelers om hun rollen te bespreken. Een van de opvallendste beslissingen is de keuze voor Neuer als eerste doelman. Ondanks zijn goede prestaties bij FC Barcelona moet Marc-André ter Stegen genoegen nemen met een reserverol.

Ter Stegen reageert teleurgesteld. "Ik ben het niet eens met Nagelsmanns mening", zegt hij tegen Duitse media. "Het is moeilijk om in een situatie te komen die je anders had gehoopt. Ik accepteer en respecteer de beslissing van de coach, ook al ben ik het er niet mee eens. Ik probeer op het beste niveau te zijn om mijn prestaties te laten zien."

Tijdens de lange afwezigheid van Neuer door een blessure, was Ter Stegen de vaste keeper van de nationale ploeg en leek hij op weg om de nummer één te worden voor het EK. Nagelsmann maakte in maart echter duidelijk dat Neuer de voorkeur krijgt. Ter Stegen noemt het een van de moeilijkste beslissingen in zijn carrière. "Ik had graag gespeeld, dat maak ik geen geheim. Ik denk dat ik veel argumenten voor mezelf had. Maar het is aan mij om de beslissing te accepteren."

Duitsland speelt op vrijdag 14 juni in München de openingswedstrijd van het EK tegen Schotland. Daarna wachten ontmoetingen met Hongarije en Zwitserland in poule A.