Ajax heeft opnieuw interesse getoond in deze middenvelder

'Opvallend nieuws: Ajax richt vizier op oude bekende van Mislintat'

5 juni om 09:45
Laatste update: 5 juni om 09:47

Ajax heeft opnieuw interesse getoond in de Armeense middenvelder Eduard Spertsyan. Vorig seizoen stond Spertsyan, die voor FK Krasnodar speelt, ook al op de radar van Ajax. Destijds kreeg de club veel kritiek vanwege de situatie in Rusland.

Volgens de Italiaanse journalist Rudy Galetti, heeft Ajax al contact opgenomen met Krasnodar over een mogelijke zomerse transfer van de middenvelder. "De club wil binnenkort meer druk uitoefenen op de speler," aldus Galetti. Ook clubs uit België en Frankrijk zouden belangstelling hebben voor Spertsyan. Het Italiaanse SS Lazio zou zich echter niet hebben gemengd in de strijd om de speler.

Spertsyan is een aanvallende middenvelder die zowel centraal als op de flanken kan spelen. Hij doorliep de jeugdopleiding van Krasnodar en speelt voor het Armeense nationale team. Afgelopen seizoen speelde hij 29 competitiewedstrijden, waarin hij elf keer scoorde en zeven assists gaf. Met Krasnodar eindigde hij als tweede in de Russische Premier League, slechts één punt achter Zenit.

De interesse van Ajax in de zomer van 2023, toen Sven Mislintat technisch directeur was, kwam de club op kritiek te staan vanwege de oorlog in Oekraïne. Veel mensen vonden het ongepast om zaken te doen met een Russische club. De econoom David Tomic van de Vereniging van Effectenbezitters en VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko uitten hun zorgen hierover. Levchenko zei destijds: "Iedereen die geld naar Rusland overmaakt, participeert indirect in de oorlog."