Voormalig Ajacied in bloedvorm richting het EK: 'Veel energie in zijn spel'

Francisco Conceição kan op lovende woorden rekenen
5 juni om 09:08

Francisco Conceição heeft indruk gemaakt bij Portugal tijdens de oefenwedstrijd tegen Finland. De ex-Ajacied gaf twee assists op Bruno Fernandes, die lovend was over zijn teamgenoot. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Bij Ajax kon Conceição geen basisplaats veroveren, maar bij FC Porto viel hij op bij de Portugese bondscoach Roberto Martínez. Tijdens de wedstrijd tegen Finland, gaf de vleugelaanvaller in de tweede helft twee assists op Fernandes. "Francisco speelde heel goed, hij legt veel energie in zijn spel en is erg dreigend. Francisco is iemand die vaak op de goede positie staat en snel reageert op situaties," vertelde Fernandes aan RTP3.

Fernandes roemde ook het werk dat Conceição met zijn vader, Sergio Conceição, heeft verricht. "Je kunt zien dat Francisco veel met zijn vader heeft gewerkt en goed naar zijn adviezen heeft geluisterd. Met Francisco erbij zijn we een nog completere ploeg." Conceição, door Porto voor vijf seizoenen vastgelegd, speelde zijn tweede interland tegen Finland.

Ook Rúben Dias prees Conceição's optreden. "Ik heb nog niet vaak met hem gespeeld, maar hij heeft mij positief verrast. Ik denk dat hij met zijn kwaliteiten een toegevoegde waarde kan zijn voor ons elftal. Francisco had deze keer een grote impact op de wedstrijd. Hij liet ons allemaal zien hoeveel energie je in een wedstrijd moet stoppen," aldus de centrale verdediger.