Mbappé's uitspraken wekken woede bij PSG: dit is de reactie van de Franse club

PSG absoluut niet blij met de uitspraken van Mbappé
5 juni om 09:31

De recente uitspraken van Kylian Mbappé hebben kwaad bloed gezet bij Paris Saint-Germain. De club verwijt Mbappé een gebrek aan klasse na zijn opmerkingen over zijn transfer naar Real Madrid en zijn laatste seizoen bij PSGVoetbalNieuws.nl neemt de belangrijkste uitspraken met je door.

Maandag sprak Mbappé zich uit over de situatie. "Ze zeiden dat ik niet meer voor PSG zou spelen, zo in mijn gezicht. Ze spraken met een gewelddadige toon tegen me," aldus de aanvaller. Hoewel PSG zich officieel onthield van commentaar, lekken er toch geluiden uit via Franse media.

Een anonieme bron die dicht bij de Franse club staat vertelde aan AFP: "Mbappé heeft absoluut geen klasse. Nasser Al-Khelaïfi heeft nooit inspraak gehad in de opstelling. Dat heeft Luis Enrique zelfs gezegd. Toch blijft iedereen dat volhouden." Deze uitspraken worden door PSG als onjuist bestempeld.

RMC Sport biedt een andere kijk: "Miste hij klasse? Oké, prima. De schuldige is Nasser Al-Khelaïfi. Hoezo heeft Mbappé geen klasse? Dat gaat hij bij Real Madrid laten zien. Klasse moet je uitlokken. Al-Khelaïfi is niet verfijnd. Vanuit moreel oogpunt is hij een heel gewone man. Waarom zou Mbappé klasse tonen tegenover iemand zonder klasse?"

Ondertussen meldt l'Équipe dat de relatie tussen Mbappé en PSG verder bekoeld is door het bevriezen van zijn salaris. Nadat Mbappé een loyaliteitsbonus ontving en zijn afscheid aankondigde, heeft PSG zijn salaris de afgelopen twee maanden bevroren. Het lijkt erop dat dit ook in juni zal gebeuren. Advocaten van beide partijen zijn in gesprek om de situatie op te lossen.