Dit zegt Gakpo over zijn plek bij Oranje en de mogelijke tactiek voor het EK

Dit zegt Gakpo over zijn plek bij Oranje en de mogelijke tactiek voor het EK
28 mei om 18:25

Cody Gakpo heeft met Oranje-trainer Ronald Koeman besproken dat de aanvaller zich moet focussen op de linksbuiten-positie. Dat betekent dat de speler van Liverpool een directe concurrent is voor Steven Bergwijn, die waarschijnlijk voor diezelfde positie is opgenomen in de voorselectie.

"Ik maak me daar hier geen zorgen over. Voor zo ver ik weet richt ik me hier op de linksbuiten-positie", zo zegt Gakpo tegen Ziggo Sport over de plek waar hij komend EK wil spelen. "Ik heb hem (Ronald Koeman, red.) daar een paar maanden geleden kort over gesproken, over de linksbuiten-positie. Verder heb ik geen enkele andere positie gehoord. De boodschap op dat moment was dat ik fit moest blijven, dat is gelukt."

De nieuwe positie van Gakpo heeft mogelijk gevolgen voor linksbuiten-speler Bergwijn. Ook hij speelde bij Ajax afgelopen seizoen namelijk voornamelijk als linksbuiten. Het gesprek tussen Gakpo en Koeman licht ook een tipje van de sluier op over het systeem dat de bondscoach wil spelen.

Zowel bij Liverpool als bij Oranje speelt Gakpo op meerdere aanvallende posities. De Eindhovenaar heeft het daar soms moeilijk mee. "Dat is wel lastig, maar uiteindelijk maakt het je ook een betere speler denk ik. Dat is met fases heel lastig geweest. Je keer op keer aanpassen. Ik heb altijd mijn best gedaan en het zo goed mogelijk proberen in te vullen. Soms ging dat heel goed en soms ging het niet zo goed."