Sponsor verder met Ajax: wat staat komende jaren op de mouw van de Amsterdammers?

Welke sponsor heeft Ajax op de mouw?
28 mei om 07:15

Ook komend seizoen zal er een sponsor op de mouw van Ajax staan. De Amsterdammers hebben hun sponsorovereenkomst open gebroken en verlengt tot medio 2027. Welke sponsor zal tot die tijd op de mouw staan? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Ajax is grootverdiener als het gaat om sponsoroprengsten in de Eredivisie. Tijdens de eerste helft van het seizoen 2023/2024 haalde de Amsterdammers al 20.1 miljoen euro op. De huidige sponsorovereenkomst met Ziggo loopt tot medio 2025, maar brengt wel het meeste geld op van alle Eredivisie clubs. In totaal verdienen de Amsterdammers rond de elf miljoen euro per jaar aan het televisiebedrijf. 

Welke sponsor heeft verlengt met Ajax?

Ook hebben de Amsterdammers sinds 2020 een mouwsponsor. Waar veel clubs in de Eredvisie kiezen voor een gokbedrijf als partner kwam Ajax uit bij Curaçao. De naam van het eiland die gesponsord wordt door het Curaçao Tourist Board staat sinds januari 2020 op de mouw en zal daar blijven staan tot medio 2027. Volgens eerdere informatie van De Telegraaf zou het gaan om een bedrag van rond de twee miljoen euro per jaar en ook verzorgt het eiland een trainingskamp voor de Amsterdammers. Eind mei 2022 oefende Ajax aan het einde van het seizoen nog tegen het nationale elftal van het eiland.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!