Reactie

Jans wil Brenet graag behouden: Volgens mij zet de groep hem al onder druk

Jans wil Brenet graag behouden: "Volgens mij zet de groep hem al onder druk"

04-07-2022 16:02 Laatste update: 16:06

FC Twente is maandag afgereisd naar Duitsland om het trainingskamp te beleggen. Dat hoopt het te doen met een tweetal extra spelers: Michel Vlap en Joshua Brenet. Met eerstgenoemde lijkt dit te gaan lukken. Die vraag is bij Brenet wat lastiger te beantwoorden.

Voor aanvang van de oefenwedstrijd teen FC Nordsjaelland van afgelopen zondag kwamen de eerste geluiden over een definitieve overname van Vlap van Anderlecht naar Enschede. "Jan, komt Vlap naar ons toe?", vraagt Jans, voor de camera van 1Twente Enschede, aan technisch directeur Jan Streuer. "Ik denk dat hij er morgen (maandag, red.) bij is", lacht de ervaren trainer.

Brenet traint momenteel wel mee bij Twente, maar staat officieel niet meer onder contract bij de nummer vier van de Eredivisie. De linksback kan in Enschede blijven, maar een overstap naar Feyenoord of PSV lonkt ook. "Wij willen heel graag, er zit nog steeds een kans in en we hebben Joshua daarbij nodig", aldus Jans. "Ik wil het niet elk moment en elke training vragen. Maar volgens mij zet de spelersgroep hem al genoeg onder druk."

FC Twente heeft twee Duitse affiches op het programma staan. Beide wedstrijden worden gespeeld tegen een Bundesliga promovendus: Werder Bremen en Schalke 04. Vervolgens kunnen de Tukkers zich gaan richten op de derde voorronde van de Conference League. Op maandag 18 juli wordt Twente aan een tegenstander gekoppeld.