Everton toont interesse in Feyenoord-huurling Yankuba Minteh van Newcastle United

'Concurrentie voor Feyenoord: Premier League-club geïnteresseerd in Minteh'

26 mei om 11:51

Everton heeft volgens The Daily Mail interesse in Yankuba Minteh, de vleugelaanvaller van Newcastle United die afgelopen seizoen indruk maakte bij Feyenoord. Minteh, negentien jaar oud, scoorde elf keer in de Eredivisie en speelde een belangrijke rol in het winnen van de KNVB Beker.

Minteh kwam vorig jaar over van het Deense Odense BK. Newcastle legde ongeveer zes miljoen pond voor hem neer. Bij Feyenoord speelde hij 37 officiële wedstrijden, waarin hij elf doelpunten maakte en zes assists gaf. Hij deed ook Champions League-ervaring op en eindigde het seizoen met een rode kaart in de bekerfinale tegen NEC.

Newcastle-coach Eddie Howe naar verluidt is tevreden over de ontwikkeling van de Gambiaan. Hoewel Feyenoord de speler graag nog een seizoen wil huren, ambieert Minteh zelf een plek in de Premier League. "Newcastle wil hem graag zien", vertelde Feyenoord-directeur Dennis te Kloese onlangs tegen het Algemeen Dagblad. "Daarna gaan we kijken of hij nog terug zou kunnen keren."

Everton heeft interesse getoond, maar de club is onzeker over de financiële mogelijkheden voor volgend seizoen. Terwijl Feyenoord hoopt op een verlenging van de huurovereenkomst, staat Minteh open voor beide opties. Hij zal eerst terugkeren naar Newcastle voor een trainingskamp in Azië, waarna zijn toekomst beslist zal worden.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!